Sveriges första professionella hästskokastare

Tävling

Nu är det officiellt att Björn Landberg blir Sveriges första professionella hästskokastare. Detta har gjorts möjligt tack vare lokala sponsorer (företaget Lirpa) och Svenska Hästskokastarförbundet. Som en del av förbundets satsning på att öka synligheten för sporten och få fler medlemmar, väljer man nu att ge Landberg de förutsättningar som krävs på heltid. Kontraktet är på 2 år, dvs hela 2020 och 2021. Värdet på kontraktet är ännu hemligt men enligt källor så är det möjligt att leva på. Landberg tar nu tjänstledigt från sin idrottslärartjänst, som han räknar med att kunna gå tillbaka till när kontraktet med Svenska Hätskokastarförbundet går ut.

”Vi tror att Landberg kan sprida sporten och vara ett föredöme för barn och unga över hela Sverige”, säger ordförande Lasse Brincner i en kommentar.

Som första steg kommer Landberg under sommaren att besöka en hel del bouleklubbar samt flera regionala ”Korpen”-föreningar, med fokus på storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö.

”Jag kommer få betalt för att åka runt i Sverige och kasta hästsko, det är underbart, det har alltid varit min dröm!”, säger Björn själv.

Förhoppningen och målet med satsningen är att Hästskosporten ska kunna öka till över 1000 medlemmar och 25 klubbar inom kontraktstiden. Vi säger grattis till Björn och ser fram emot att följa utvecklingen av denna satsning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *